6 Kasım 2012 Salı

L-carnitine : L-carnitine’nin yeni faydaları

L-carnitine : L-carnitine’nin yeni faydaları

L-carnitine faydaları. Bir besin takviyesi olan L-carnitine yıllardan beri zayıflama amacıyla kullanılıyor. Peki L-carnitine gerçekten işe yarıyor mu?  Her geçen gün L-carnitine’in yeni gizli kalmış özellikleri ortaya çıkıyor. Yeni bir araştırma gösteriyor ki L-carnitine in bir özelliği de antrenman yaptığınız süre boyunce kas dayanıklılığınızı da arttırıyor. Birleşik Krallık’taki araştırmacılar deneklere 24 hafta boyunca plasebo hapları ve L-carnitine takviyesi verdiler.
L-carnitine kullanan denekler, plasebo kullanan deneklere göre koşu bantında %25 daha uzun süre kalabildiler ve bu denekler diğerlerine oranla %50 daha fazla yağ yakıp, %50 daha az kas kaybettiler.

L-carnitine nasıl kullanılır

L-carnitine en iyi şekilde nasıl kullanılmalıdır ? L-carnitine kullanımında günlük önerilen doz 2000mg. Vücuda alınacak L-carnitine miktarı kişinin bünyesine göre değişse de günlük 4000mg ın geçilmesi pek önerilmemektedir. Maksimum performansı bir haftalık günlük 2000mg lık L-carnitine alımını takiben görülecektir.

L-carnitine ne zaman alınmalı

Gün içinde L-carnitine kullanılmasında bir sakınca yoktur ancak maksimum etki için eğer hap şeklinde ise spordan 45 dk önce, sıvı halinde ise spordan 15-20 dk öncesi L-carnitine alımı için en uygun zamandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder