6 Kasım 2012 Salı

Göbek eritme ile ilgili gerçekler

Göbek eritme ile ilgili gerçekler

Göbeğinizdeki yağları eritmek için belli bir diyet programını takip edebilir misiniz ? Diyetinize ekleyeceğiniz ve göbeğinizden kurtulmanızı sağlayacak besinler var mı ? Yağsız beslenmek göbeğinizdeki yağlardan kurtulmanızı nasıl sağlar ? Okuyun ve göbek eritmeyle ilgili nelerin gerçek nelerin söylenti olduğunu öğrenin.

Gerçek mi Söylenti mi?: Tam buğday ve yulaf göbeğinizi eritir

Doğru. American Journal of Clinical Nutrition dergisinde çıkan bir araştırmaya göre, kalori kontrollü ve tam buğday ağırlıklı diyetler uygulayan kişiler, tam buğday yerine beyaz ekmek, makarna yiyen kişilere göre daha fazla kilo verdiler. Buradan çıkan sonuç; kepekli veya tam buğday ekmeği yemek, kepekli makarna tercih etmek göbeğinizi eritmenizi sağlar.

Gerçek mi Söylenti mi?: Mekik çekmek göbek eritir

Malesef, eğer fazla kilolu iseniz binlerce mekik çekmek bile sizin göbeğinizi eritmez. Binlerce mekik çekmek sadece karın kaslarınızın çok daha güçlü olmasını sağlar ancak karın kaslarınızın üstü yağ ile kaplı olduğu müddetçe istediğiniz kadar karın egzersizleri yapın yine de düz bir karın bölgesine sahip olamazsınız. Eğer doğru biçimde besleniyorsanız ,uygun karın hareketleri yapıyorsanız ve de düzenli olarak kalori yakmanızı sağlayacak egzersizler (kardiyo) yapıyorsanız göbeğinizi eritebilirsiniz. Sitemizdeki karın egzersizleri için tıklayın.

Bölgesel incelme diye birşey malesef mümkün değil .Sadece karnımdaki yağlardan kurtulmak istiyorum o halde karın egzersizleri yapayım, kalçamdaki yağlar gitsin kalça egzersizleri yapayım diye birşey söz konusu değil. O bölgelerinizin incelmesini istiyorsanız tek yapabileceğiniz kalori yakmanızı sağlayacak egzersizler yapmak.

Gerçek mi söylenti mi ?: Belli bir diyeti yaparak göbek eritme

Malesef böyle birşey yok .Bazen insanlar diyet yapmanın mucizevi bir şekilde göbek eritme konusunda işlerine yarayacağını düşünüyorlar. Ancak şuan bir sırrı açıklıyoruz : fazla yemek yedikçe vücudunuzun hangi bölgesinden kilo alıyorsanız, kilo verdiğiniz zaman da ilk olarak o bölgeden verirsiniz. Örneğin fazla yemek yiyince kollarınıza, bacaklarınıza hiç kilo gitmiyor ancak göbeğiniz hemen kalınlaşıyor..böyle bir vücut yapısına sahipseniz kilo verirken de öncelikle göbeğinizden verirsiniz. Bir diyet planı vücudunuzun sadece belirli bir bölümünü hedef alamaz.

Gerçek mi söylenti mi?: Göbek eritmek için yoğun tempoda egzersiz yapmalısınız.

Malesef bu da doğru değil. Kilo vermek bir ayağını diğerinin önüne atmak kadar basit olabilir. Haftada toplam sadece 2.5 saat yürümek göbeğinizin her ay 3 cm incelmesini sağlayabilir. Yürümenin faydaları ile ilgili makalemiz için tıklayınız.

Gerçek mi söylenti mi?: Göbekte biriken yağ diğer bölgelerdekinden daha tehlikelidir.

Kesinlikle doğru.  Göbekteki yağlar biriktikleri bölge açısından diğerlerinden daha tehlikelidir çünkü iç organlarınızın çevresini sarar ve kalp krizi geçirmenize sebep olan hormonların salgılanmasına sebep olur ve bu ölümcül olabilir. Araştırmaya göre bel kalınlıkları 70 cm in üzerinde olan bayanların kalp krizi geçirme riskleri tam iki kat daha fazla. Ayrıca göbek yağları sizin karaciğerinizi de etkiler. Göbek yağları aynı zamanda diyabete yakalanma riskinizi de arttırır.

Gerçek mi söylenti mi?: Yağsız beslenme ve göbek eritme

Buna hem doğru hem yanlış diyebiliriz. Yediklerinizdeki yağ oranını azaltmanız aldığınız kalori miktarını azaltır ve bu da sizin kilo vermenizi sağlar. Ancak aynı zamanda yemekler ile aldığınız yağlar sizin göbeğinizi eritmenizi de sağlayabilir. Burada önemli olan hangi yağları alacağınıza doğru karar vermektir örneğin; fındık ,zeytin yağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder