6 Kasım 2012 Salı

Mutlaka dikkat etmeniz gereken zayıflama önerileri

 Mutlaka dikkat etmeniz gereken zayıflama önerileri


Her kadın hayatının bir evresinde zayıflamak istemiştir ancak problem şu ki birçok kadın aslında zayıflamak için en doğru yolun ne olduğunu bilmemektedir. Kilonuzda ve vücudunuzda bazı değişiklikler görmeye başlamak için hayatınızda ve alışkanlıklarınızda da küçük değişiklikler yapmaya başlamalısınız.

Belki bunu duymak pek hoşunuza gitmeyecek ancak zayıflama ile ilgili mucizevi yöntem diye birşey yoktur ve asla da olmayacak. Mucizevi sonuçlar verdiği söylenen birçok diyet yöntemi, zayıflama hapları aslında sadece sizin dikkatinizi çekmek için o şekilde pazarlanmaktadır.
Zayıflama ile ilgili mucizevi yöntemler olmasa bile sizin hızla kilo vermenizi sağlayacak bazı şeyler var ve bunları sizinle paylaşmak istiyorum.

İşte 6 harika zayıflama ipucu:

1. Abur cubur yemeye ve sağlıksız beslenmeye son verin
Zayıflamak için ne yaparsanız yapın abur cubur yemekten ve işlenmiş gıdalar yemekten vazgeçmediğiniz sürece zayıflamanız asla mümkün değil. Fast-food, hamburger, pizza, kızarmış patates, cips vs. hayatınızdan kesinlikle çıkarmanız gereken şeyler arasında. Bütün bu yiyecekler çok düşük besin değerlerine sahip ve vücudunuz için oldukça zararlıdır. Şunu aklınızdan çıkarmayın: Kötü bir beslenerek zayıflamak mümkün değildir.



Buzdolabınızı açın ve içindeki bol şekerli, yağlı şeyleri sağlıklı besinlerle değiştirin.

2. Bol miktarda su için
Her ne kadar bunu birçok kere duymuş olsanız da söylemeden geçemeyeceğim. Su içmek sadece vücudunuzdaki toksinlerden arınmanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda zayıflamanıza da yardım eder. Peki nasıl ? Su doğrudan bağırsaklarınızdan emilir ve bağırsaklardan geçerken istenmeyen yağları ve toksinleri de vücudunuzdan uzaklaştırır. Günde mutlaka en az 8 bardak su için. Su içerek zayıflanır mı demeyin ve için. Verdiğiniz kiloları elbette su sayesinde vermeyeceksiniz ancak kilo vermenizi en çok kolaylaştıran şeylerden biri olacak.



3. Porsiyonlarınızı küçültün
Günde 5-6 küçük öğün yemelisiniz ve bunları 3-4 saatlik aralıklara denk getirmelisiniz. Bu şekilde beslenmek sizin acıkmanızı önleyecek. Uzun saatler boyunca aç kalıp birden yemeğe saldırmak yerine sık sık küçük öğünler yemek sizin kilo almanızı engelleyecek ve metabolizmanızı sürekli olarak çalışır halde tutarak kilo vermenizi sağlayacak.

4. Günlük aldığınız kalori miktarını kademeli olarak azaltın
Hergün yediğiniz miktarı bir önceki güne göre biraz daha azaltmaya çalışın. Sakın bir anda günlük kalori alımınızı minimuma indirmeyin ,kademeli olarak kalori alımınızı azaltmak zayıflama konusunda size daha çok yardımcı olacaktır. Günlük harcadığınızdan daha az kalori almaya başladığınız anda zayıflamaya başladığınızı da farkedeceksiniz.
Kademeli olarak daha az yemeye başlamak sizin alışma sürecini çok daha hızlı atlatmanızı sağlayacaktır.



5. Düzenli olarak egzersiz yapın
Egzersiz yapmak zayıflama konusunda yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Diyetler sizi zayıflama sürecinde destekler ve zayıflamanızı sağlar bunu asla inkar etmiyorum ancak diyet yapmak sizin dayanıklılığınızı, esnekliğinizi geliştirmez. Düzenli egzersiz yaparak çok daha zayıf ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.
Egzersiz yapmak ayrıca metabolizmanızın hızlanmasını da sağlayarak egzersiz yapmadığınız zamanlarda da daha fazla yağ yakarak zayıflamanızı sağlar.
Sitemizin Egzersiz ve Videolar bölümlerinde birçok egzersiz ile ilgili bilgi bulabilirsiniz.
Kalça egzersizleri
İç bacak egzersizleri
Karın egzersizleri

6. Uykuya önem verin
Uyku düzeninize dikkat etmek sizin uygulayabileceğiniz en favori zayıflama yöntemlerinden biridir çünkü hiç efor sarfetmenizi gerektirmez. İyi bir uyku düzeninin zayıflama konusundaki etkilerini asla küçümsemeyin ve zayıflama programınızın bir parçası olarak uyku düzenine önem vermeyi unutmayın.
Araştırmalar gösterdi ki uykusuzluk, açlığı tetikler ve iştahınızı arttırır ve bunlar da sizin fazlaca yemek yemenize yol açar. Günde en az 8 saat uyumak daha fazla yakmanıza ve zayıflamanıza dolaylı olarak neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder