6 Kasım 2012 Salı

Zayıflama hapı : Gerçekten işe yarıyor mu ?

Zayıflama hapı : Gerçekten işe yarıyor mu ?
Zayıflama hapı .Kilo vermek kolay değildir. Hem de hiç. Alışık olduğunuz yeme düzenini bırakmak, canınızın istediği şeyleri yiyememek..Eğer süper bir metabolizmaya sahip değilseniz kilo vermenizi kolaylaştıracak bir takım desteklere ihtiyacını olabilir. Arkadaşlarınız, aileniz, internetteki kilo verme grupları, diyet programları, kitaplar size kilo verme konusunda çok yardımcı olacaktır.

Ancak eğer amacınız zayıflama hapları kullanmak ise biraz daha düşünmenizde ,ihtiyatlı davranmanızda yarar var.
İnsanlar zayıflama hapları dediği zaman bu iki şekilde anlaşılabilir. Beslenme desteği satan yerlerdeki raflarda satılanlar (yağ yakıcılar, çay hapı, biber hapı, vs.) ve de sadece doktordan alınmış bir reçete ile kullanabileceğiniz ilaçlar.
Zayıflama hapları ile ilgili unutmamanız gereken birşey; rafta satılıyor olması, çok kolay ulaşabiliyor olmanız o hapların güvenli ve sağlığınız açısından iyi olduğu anlamına gelmez. Zayıflama haplarının bilinen yan etkileri ciddi mide problemleri, deride hassasiyet, uyku bozukluklarıdır. Daha uç durumlarda bu tarz hapların ölümlere yol açtığını da biliyoruz.
Bu tarz zayıflama hapları aynı zamanda sizin aldığınız başka haplarla beraber alındıkları zaman vücudunuzda beklenmedik reaksiyonlara yol açabilirler. Özellikle tansiyon ve kalp ilaçları kullanıyorsanız alacağınız zayıflama hapı ile ilgili daha çok bilgi toplamaya çalışın.
Doktorunuzun bilgisi dahilinde olmadan zayıflama hapları kullanmak sizin için tehlikeli olabilir çünkü dükkanda size o ürünü satmaya çalışan kişi hem kar etmeye çalışıyor hem de sizin sağlık geçmişiniz, kullandığınız ilaçlar hakkında bilgisi olmadan size önerilerde bulunabiliyor.
Elbette zayıflama haplarının hiç yararı yok demiyoruz elbette var ancak genellikle zayıflama haplarının üzerinde küçücük harflerle yazılmış olan “Egzersiz ve uygun beslenme ile kombine edilmelidir” yazısı dikkatinizi çekti mi hiç ? Bu aslında şu demektir. Bu hapı diyet yaparak ve egzersiz yaparak kullanın. Peki kilo verdiğiniz zaman buna ilacın mı sebep olduğunu yoksa sizin yaptığınız diyetin ve egzersizin mi sebep olduğunu nasıl bileceksiniz ?
“Zayıflama hapı kullanıp tam 3 ayda 15 kilo verdi, 2 ayda 8 kilo verdi….” tarzı yazılarda hiçbir zaman kilo verdiğinden bahsedilen kişinin nasıl beslendiği , nasıl egzersiz yaptığından bahsedilmez.

Zayıflama haplarına başvurmadan önce kendiniz mutlaka nasıl kilo verileceğini, nasıl egzersiz yapılacağını, hangi egzersizlerin ne işe yarayacağını öğrenmeye çalışın, gerekirse bir diyatisyene gidin. Sitemizde de bu konularla ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz. Sitemizdeki zayıflama yazıları için tıklayın.
Eğer kendi yapmanız gereken herşeyi yapıyor (egzersiz, beslenme ) ancak yine de istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız o zaman diyetisyeninizle ne gibi haplar kullanacağınızı konuşmanız daha doğru olur. Kendi başınıza kilo verebilecekken vücudunuza bir sürü yan etkisi olan kimyasal maddeyi sokmanın hiçbir anlamı yok çünkü.
Şunu unutmayın genellikle kilo verme tedavileri, kilo verme hapları, diyet ilaçları uzmanlar tarafından sadece ciddi anlamda verecek kilosu olan insanlara önerilmektedir. Azıcık basenlerinizden kurtulmak, göbeğinizi biraz eritmek için başvurmanız gereken şey zayıflama hapları değil, egzersiz ve doğru, dengeli beslenmedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder